klik op afbeelding voor vergroting

KAMER VAN KOOPHANDEL VOOR RIJNLAND

KANTOOR LEIDEN REGIO DEN HAAG

 

Adres: Stationsweg 41 Leiden

Fotografie: Luuk Kramer Amsterdam

klik op afbeelding voor vergroting
klik op afbeelding voor vergroting

GERENOVEERDE VOORGEVEL AAN DE STATIONSWEG

klik op afbeelding voor vergroting
klik op afbeelding voor vergroting

DE RECEPTIEBALIE IN DE ONTVANSGSTHAL

klik op afbeelding voor vergroting

 

 

Gekozen is - met behoud van het uiterlijk van het gebouw - voor een totale grootschalige renovatie. Het gebouw werd van binnen volledig gestript, ontdaan van alle installaties, inclusief de twee liften.

Een plan voor een totale nieuwe indeling met behoud van een aantal karakteristieke elementen is uitgewerkt. De hoofdtoegangen aan de voor en achterzijde zijn gewijzigd en het gebouw is toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

GLASMOZA¤K OP DE LIFTSCHACHT

Om daglicht in de middenzone van de begane grond te laten komen en om meer kantoorruimte aan de buitengevels te maken zijn gaten gezaagd in de vloer van de eerste verdieping en het dakvloer van de tweede verdieping.

 

FRONT OFFICE

NAAST DE ONTVANGSTHAL, DIRECT ACHTER DE MET GOUDKLEURIG GLASMOZA¤K BEKLEDE BETONNEN "SCHIJF"

klik op afbeelding voor vergroting

GLASMOZA¤K: GOUDKLEURIG OF IN DIVERSE TINTEN BLAUW EN GRIJS

klik op afbeelding voor vergroting

FRONT OFFICE

klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting
 

Een nieuw glazen hoofdtrappenhuis is in de middenzone geplaatst. Deze verbindt de verdiepingen van het souterrain tot de eerste verdieping. De bestaande hoofdtrap, in het midden van het gebouw is gedeeltelijk ontmanteld. Het gedeelte van de tweede tot de vierde verdieping is gehandhaafd en gerenoveerd.

BACK OFFICE

ZICHT VANUIT FRONT OFFICE:

OP DE GRENS TUSSEN DE OUDBOUW EN NIEUWBOUW:

HET GLAZEN TRAPPENHUIS EN VIDE MET DAKLICHTEN

klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting
klik op afbeelding voor vergroting

WERKPLEKKEN AAN DE NIEUWE BUITENGEVEL OP DE GRENS TUSSEN "DE OUDBOUW" UIT 1968 EN "DE NIEUWBOUW" UIT 1988

BACK OFFICE VANUIT FRONT OFFICE

EEN DEEL VAN DE BESTAANDE HOOFDTRAP TUSSEN DE TWEEDE EN DE VIERDE VERDIEPING IS BEHOUDEN EN GERENOVEERD

klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting

DE COMMISSIE VERGADERRUIMTE

 

Het secretariaat en de directie vertrekken op de tweede verdieping zijn gemoderniseerd. Op de derde en vierde verdieping zijn de vergaderruimten. De grote vergaderruimte is gemoderniseerd en opnieuw vormgegeven. Door gebruik te maken van voorzetwanden, waarachter de techniek is verwerkt, bleek het mogelijk deze ruimte minder massaal te laten overkomen. Ook de twee zaaltjes op de vierde verdieping zijn opnieuw vormgegeven. Tussen deze ruimtes is een schuifwand voorzien, die het mogelijk maakt deze ruimtes tot een grotere ruimte te maken.

DE GROTE VERGADERZAAL

klik op afbeelding voor vergroting   klik op afbeelding voor vergroting
klik op afbeelding voor vergroting
  klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting
  klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting
  klik op afbeelding voor vergroting

HET UITZICHT VANAF DE BOVENSTE VERDIEPING IN DE GROTE VERGADERZAAL

klik op afbeelding voor vergroting   klik op afbeelding voor vergroting

TRAPPENHUIS EN FOYER VOOR DE INGANG VAN DE GROTE VERGADERZAAL

klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting klik op afbeelding voor vergroting

DE UITGIFTEBALIE IN DE FOYER

Gebouwd in de jaren 1968 in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid, was een ontwerp van onze voorganger, ir. M.P. Schutte. Kenmerken van het ontwerp zijn de gevelindeling bekleed met Musschelkalksteen, waarin duidelijk de achterliggende betonnen structuur van de dragende borstweringen is te herkennen. Het gebouw heeft een open structuur en is vrij indeelbaar. De constructie bestaat uit in het werk gestorte betonnen vloervelden rustend op betonschijven en ronde betonkolommen. Zowel binnen als buiten zijn de kolommen bekleed met glasmoza´k. In 1988 ontwierpen wij de uitbreiding aan de achterzijde met een parkeergarage en kantoorruimten op de begane grond en eerste verdieping. Om te voldoen aan de parkeernorm is op de tweede verdieping een parkeerdak, bereikbaar gemaakt middels een autolift.

In 2001 ontvingen wij de opdracht tot renovatie van het gebouw van de Kamer van Koophandel. Het bestaande gebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gebouw had veel inpandige ruimten en te weinig nuttig kantooroppervlak gelegen aan de gevels. Doordat extra parkeerruimte verworven kon worden op een perceel aangrenzend aan het kantoorgebouw werden de parkeergarage in het souterrain en de 10 parkeerplaatsen op het dak en de autolift overbodig.

klik op afbeelding voor vergroting

DE GERENOVEERDE STALEN HOOFDTRAP

PAUZERUIMTE VOOR HET PERSONEEL IN HET SOUTERRAIN

klik op afbeelding voor vergroting

Klik voor projectinformatie op PDF

klik voor projectinformatie (PDF)    

TERUG NAAR OVERZICHT PROJECTEN